2012-04-29:
50 ezren az 50 éves Omega koncertjén


Ötvenezer ember ünnepelte a 21. Szent György Napokat, és a Szabadság-téri A színpadon fellépő 50 éves Omega együttest. Ahogyan az a szülinapi bulikon lenni szokott, itt is volt ajándékozás és torta: a Diószegi Pékség jóvoltából egy 50 kilós tortát kaptak az Omega tagjai.
 
Az izgatott és türelmetlen tömeg már a tombolahúzásra begyűlt a térre, Omegás zászlókat lobogtatva skandálták az együttes nevét. A legendás együttest Antal Árpád András polgármester konferálta fel, örömét fejezte ki, hogy a városnapok alkalmából több mint 250 eseménnyel kedveskedhettek a hatalmas létszámú közönségnek. A 21. Szent György Napokat a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális és Ifjúsági Fővárosa rendezvénysorozat keretében szervezték meg, amely alátámasztja azt, hogy Sepsiszentgyörgy a megye legdinamikusabban fejlődő városa.
 
Percek múlva a Pro Urbe- és Liszt Ferenc-díjas Omega vette át a színpadot, a közismert Petróleum lámpa című dallal indították koncertjüket. A magyar könnyűzene történetében több tekintetből is úttörőnek számító és megújuló együttes a beat, hard rock és space rock korszakokból egyaránt énekelt számokat. Többek közt elhangzott az Addig élj, 10 000 lépés, Őrültek órája, Ezüst eső, Napot hoztam csillagot, Nem tudom a neved, Gammapolisz, Nyári éjek asszonya, Babylon című számok is. A közönség az összes dalt együtt énekelte a zenekarral, a visszahívásban hangzott el a közkedvelt Léna is. Az Omega koncertje a több évtizedes slágerek mellett világszínvonalú fény- és hangtechnikával, valamint egyedülálló lézershow-al társult.
 
A koncert végén Antal Árpád András polgármester felköszöntötte az együttes tagjait, majd születésnapi ajándékként átadta a város zászlaját, az együttes tagjairól készült karikatúrákat, és egy 50 kilós tortát, amelyen rovásírással az Omega név szerepelt.
A közönség nem bírt elszakadni az együttestől, zárásként hangzott el a legnagyobb Omega sláger, a Gyöngyhajú lány. A kezdő akkordoknál lekapcsolódtak a park fényei és a tűzijáték szikrázó fényei világította meg az éneklő arcokat. A fantasztikus koncertet az Omega a Régi csibészek című dallal zárta.


<< vissza
Oldal megjelenítése: 3929
Amigo Intercost Pepsi Ciuc Premium Arix Impex Abies Hunting Gorgo panzio Arcon Pinguin Tricomserv Autoliv Dioszegi Pekseg Prod Spicom Lro Covalact Depo Bertis Kaufland Conico Fit Sped Fenestela 68 Viastein Merkur Aquaris distribution Install-all Ordog kft T3 Kiado Teglas panzio Hotel Park Agora panzio Casa cu flori Europa Tanulmanyi Kozpont Arkos Auto Bogyo Multi Nr Julia viraguzlet Alter net Alisca Vending Sepsi Radio MTVA Friss fm Uj Magyar Szo Profi radio Slager Radio Plusz Portal Radio Romania Actualitati Mesagerul de Covasna Szekelyhon Erdelyi Naplo Kronika Erdely Fm Transindex Marosvasarhelyi Radio Zile si Nopti Observatorul de Covasna Haromszek napilap Fun Fm Retro Radio Prima Radio Erdely TV Kulturpart Nepujsag Regio Magazin Manna UH CSH Kukker Sepsi Hirdeto Udvarhelyi hirdeto Csiki hirdeto Zene Lapszemle Brassoi Lapok Brassai Magyar Adas Szabadidokalauz Szek-helyek Nem teve Szekelyfold info Kakukk Szatmar Csernaton TV Polyp TV TVR Magyaradas
© - Szent György Napok 2012 - Szerzői jogvédelem