2012-04-29:
Világzene e világon és túl


A Kultúrkert színpada egész vasárnap délután világzenei színpaddá változott át. Elsőként az itthoni Szekler lépett színpadra, majd őket követte az Impro-Viziók 2.2 és a Jedam. Az estet a határon túli Fabula Rasa és Szirtes Edina „Mókus” illetve, a Makám együttesek zárták.
 
Az idő és a helyszín kedvezően befolyásolta a nap hangulatát, hiszen a többség egy pohár borral és egy árnyékos hellyel fokozta az együttesek muzsikája adta kellemes érzést. A zene változatossága és a közönség sokszínűsége is szépen rezonált, hiszen a babáktól elkezdve egészen az öregebb korosztályig mindenkit lehetett látni, ahogyan habzsolja magába a finom muzsikát.
 
A zene által, a mögötte rejlő gondolattal is sikerült találkozni, hiszen volt aki a székely kultúrát akarta ismertetni, az identitástudat megszilárdítására törekedett, volt, aki a csend dallamait pendítette meg vagy a ritmus csendjeire hívta fel a figyelmet, de mindenképp többé vagy kevésbé az érzékenység, tisztaság, beteljesülés tetőfokaira vezetett el.
 
(Nagy Botond, gyakornok)


<< vissza
Oldal megjelenítése: 2770
Amigo Intercost Pepsi Ciuc Premium Arix Impex Abies Hunting Gorgo panzio Arcon Pinguin Tricomserv Autoliv Dioszegi Pekseg Prod Spicom Lro Covalact Depo Bertis Kaufland Conico Fit Sped Fenestela 68 Viastein Merkur Aquaris distribution Install-all Ordog kft T3 Kiado Teglas panzio Hotel Park Agora panzio Casa cu flori Europa Tanulmanyi Kozpont Arkos Auto Bogyo Multi Nr Julia viraguzlet Alter net Alisca Vending Sepsi Radio MTVA Friss fm Uj Magyar Szo Profi radio Slager Radio Plusz Portal Radio Romania Actualitati Mesagerul de Covasna Szekelyhon Erdelyi Naplo Kronika Erdely Fm Transindex Marosvasarhelyi Radio Zile si Nopti Observatorul de Covasna Haromszek napilap Fun Fm Retro Radio Prima Radio Erdely TV Kulturpart Nepujsag Regio Magazin Manna UH CSH Kukker Sepsi Hirdeto Udvarhelyi hirdeto Csiki hirdeto Zene Lapszemle Brassoi Lapok Brassai Magyar Adas Szabadidokalauz Szek-helyek Nem teve Szekelyfold info Kakukk Szatmar Csernaton TV Polyp TV TVR Magyaradas
© - Szent György Napok 2012 - Szerzői jogvédelem